Na vsebino

Na 23. mednarodnem festivalu ustnih harmonik tudi Črnomaljci

26. februarja je v Mokronogu potekal že 23. Mednarodni festival ustnih harmonik "(ah), te orglice". Zaradi epidemije novega koronavirusa so se organizatorji, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) in JSKD OI Trebnje, tudi tokrat odločili za spletno izvedbo festivala.

Prireditev je potekala v dveh delih, popoldansko spletno revijo, na kateri bodo predstavljeni vsi prijavljeni orgličarji, so poslušalci lahko spremljali na YouTube kanali in Facebook stgrani JSKD OI Trebnje, zvečer pa je bil na sporedu spletni koncert, ki so ga predvajali na televiziji Vaš kanal ter na YouTube kanalu in FB strani JSKD OI Trebnje.

Na Mednarodni festival ustnih harmonik se je prijavil tudi črnomaljski ljubitelj orglic Brane Banovec, ki je pripravil dve skladbi in sicer s pomočjo glasbenih prijateljev.

Marjan Hutar na bas kitari, Silvo Grdešič na bobnih, Tomislav Urh na kitari in seveda Brane Banovec na ustni harmoniki:

Na večernem koncertu so se predstavili orgličarji, ki jih je iz popoldanskega dela izbrala strokovna komisija v zasedbi Miro Božič, predsednik ter člana Tatjana Mihelčič Gregorčič in Miro Dizdar, poleg njih pa še posebni gostje - Sorarmonica Duo, Miro Mohar, Miha Erič, Miro Božič in Benjamin Barbarič. Popoldansko revijo in večerni koncert je povezovala Petra Krnc Laznik.

Vir: JSKD
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj