Na vsebino

Na Krupi je dišalo

Prvi decembrski dan smo preživeli na Turistični kmetiji Cerjanec na Krupi. Sedem učencev, vključenih v projekt Program dodatnega usposabljanja, je peklo kruh.

Postopek smo pričeli z merjenjem sestavin in pripravo kvasca. Mesili smo ročno in strojno. Po oblikovanju štruc smo jih pustili na toplem, da so vzhajale. Medtem smo si v Kulturnem centru Semič ogledali zaključno prireditev Makedonskega tedna, ki je potekal na OŠ Belokranjskega odreda Semič. Ob vrnitvi na kmetijo smo štruce namazali s stepenim jajcem in dali v pečico. Iz druge polovice testa smo oblikovali pletenice: ovili smo jih okoli kuhalnice in po željah potresli s soljo, semeni, sladkorjem ali cimetom. Med peko smo si zapisali recept, se sprehodili po kmetiji in opazovali živali. Ko je prijetno zadišalo iz kuhinje, smo zopet smuknili na toplo in občudovali delo svojih rok. Hvala družini Cerjanec za novo znanje in čudovito izkušnjo.

Vir: OŠ Milke Šobar-Nataše

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj