Na vsebino

Na PP Metlika o upravljanju meje in migracijah

Foto: PU Novo mesto
Foto: PU Novo mesto

Na povabilo direktorja Policijske uprave (PU) Novo mesto Igorja Juršiča, je danes v prostorih Policijske postaje Metlika potekalo delovno srečanje vodstev policijskih uprav Novo mesto in Karlovac. Srečanje je bilo namenjeno pogovoru o sicer odličnem sodelovanju med policijskima upravama na regionalnem in lokalnem nivoju. Poudarek je bil na aktivnostih, namenjenih učinkovitemu upravljanju meje in migracij, so sporočili s PU Novo mesto.

Udeleženci srečanja so si izmenjali izkušnje in informacije o ilegalnih migracijah. Na lokalnem nivoju in na nivoju oddelkov za državno mejo in tujce obeh uprav, sodelovanje na operativni ravni ter izmenjava informacij potekata vsakodnevno. Govora je bilo tudi o prizadevanjih obeh policij na področju odkrivanja in preprečevanja tihotapljenja migrantov, delu mešanih patrulj in zagotavljanju pretočnosti prometa ob bližajočih se praznikih.

Srečanja sta se udeležila direktorja obeh uprav, vodji sektorjev kriminalističnih policij, vodji sektorjev uniformiranih policij ter vodji oddelkov za državno mejo in tujce.

Vir: PU Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj