Na vsebino

Na predvečer kulturnega dne v Kulturnem centru Semič

Na predvečer slovenskega kulturnega praznika smo v Kulturnem centru Semič gostili akademskega slikarja Roberta Lozarja in umetnostnega zgodovinarja, likovnega kritika ter novinarja Iztoka Premrova.

Na začetku je predsednica KUD Jože Mihelčič Semič Nevenka Dragovan Makovec nagovorila zbrane. Sledil je nadvse zanimiv in dobro obiskan pogovorni večer z naslovom Kaj je umetnost. Gospod Lozar je z obiskovalci delil svoje mnenje in razmišljanje o kulturi in umetnosti. Kaj je tisto, kar definira umetnost? Kaj nam umetnost nudi, kako nam lepša in izpolnjuje življenje? Kako se je pogled na umetnost tekom zgodovine spreminjal? Ravno pravšnje teme za predvečer kulturnega praznika.

Robert Lozar je s svojimi deli sodeloval na več kot tridesetih skupnih slikarskih razstavah doma in v tujini. Leta 1992 je prejel študentsko Prešernovo nagrado Akademije za likovno umetnost.

»Lozar je miselno in čustveno izjemno bogata osebnost in to se zrcali v njegovih slikah,« je poudaril gospod Iztok Premrov, ki je predstavil Robertovo ustvarjalno pot še skozi oči likovnega kritika.

Sledila je otvoritev Lozarjeve slikarske razstave Štiri letni časi, ki bo na ogled v KC do 7. marca 2022.

Vljudno vabljeni!

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj