Na vsebino

Nakup vozila urgentnega zdravnika

Danes je župan Občine Metlika z Zdravstvenim domom Metlika podpisal Dogovor o sofinanciranju in predaji vozila urgentnega zdravnika v upravljanje.

Občina Metlika, kot investitor projekta, je investicijo »Nabava motornega vozila oblike SUV« uspešno prijavila na Javni razpis »Sofinanciranje investicij na primarni ravni zdravstvene dejavnosti v Republiki Sloveniji za leto 2018« Ministrstva za zdravje.

Namen predmetne investicije je posodobitev zdravstvenih zmogljivosti ter omogočiti nemoteno delovanje Zdravstvenega doma Metlika.

Nabavna vrednost vozila znaša 24.398,78 EUR in bo sofinancirana s strani Ministrstva za zdravje v višini 14.891,20 EUR, s strani Občina Metlika v višini 8.400,00 in Zdravstvenega doma Metlika v višini 1.107,58 EUR.

Kot najugodnejši ponudnik za nakup vozila je bilo izbrano podjetje Avto Slak, d. o. o., Obrtniška ulica 51, 8210 Trebnje.

Z nakupom vozila oblike SUV bo Zdravstveni dom Metlika prispeval k uresničevanju vizije, poslanstva in ciljev Republike Slovenije na področju zdravstvenega varstva, kot so opredeljeni v dokumentih, ki izhajajo iz Zakona o Zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju ter Resolucije o nacionalnem planu zdravstvenega varstva 2015 -2025.

Kakovostno organizirana zdravstvena dejavnost na primarni ravni mora zagotavljati hiter in enostaven dostop do najširšega možnega nabora storitev in omogočiti celovito in kontinuirano obravnavo pacienta čim bližje domu. K uspešnosti sistema zdravstvenega varstva najbolje prispeva takrat, ko deluje kot koordinator oskrbe in se dobro povezuje z drugimi izvajalci zdravstvene oskrbe, socialnim varstvom in javnim zdravjem.

Vir: Občina Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj