Na vsebino

Nataša Briški na Črnfestu o potovanju na najsevernejšo točko našega planeta

Nataša Briški, ki je z 11-člansko evro-arabsko žensko ekspedicijo aprila letos osvojila najsevernejšo točko našega planeta, je obiskovalce v Grajskem atriju odpeljala na multimedijsko potovanje, kakršnega še niso videli. Na izjemno nevarni poti, ki je trajala sedem dni, so se dekleta spopadala z brutalno nizkimi temperaturami okoli minus 40 stopinj Celzija, premikajočimi se ledenimi ploskvami in neprestano nevarnostjo severnih medvedov.

Več v fotografijah (avtor: AvLab).

Danes vabljeni na Kino pod zvezdami “Varuh meje” ob 21. uri v Grajskem atriju:

Tri študentke se odločijo, da bodo med poletnimi počitnicami odšle na spust po mejni reki Kolpi, ki ločuje Slovenijo in Hrvaško. Dekleta ne vedo, da jih skrivaj opazuje varuh meje, konservativni lokalni politik, samooklicani zagovornik tradicionalnih slovenskih vrednot, ki je “prestopnike” pripravljen tudi ubiti. Film, ki je bil posnet leta 2002, je v današnjem času srhljivo aktualen. Koliko se je življenje v Beli krajini spremenilo v 16-tih letih?

Vstop prost.

Vir: KBŠ
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj