Na vsebino

Nedeljski izbor fotografij (26)

Na portalu Črnomelj fčasih smo objavili fotografijo (naslovna v tem prispevku) za katero nismo imeli prav nobenega podatka. Prav kmalu smo dobili vsaj nekaj odgovorov.

Ljudmila Bostič: "Poznam to fotografijo iz albuma mojih staršev - Tina in Dare Kramarič, 2. in 3. stojita z desne. Vem tudi, da je slika iz izleta ali tekme v Izoli članov NK Bela krajina s soprogami. Ne vem pa kdaj, nekje v 60.l etih. Levo 5. sta Ivan Kramarič in njegova žena, spodaj levo pa Ivan Žunič in žena Ivanka. Za druge pa nisem sigurna."

Ksenija Khalil: "Zdi se mi, da je prvi z leve (čepi) Ivan Žunič, da je v drugi vrsti tretji z leve moj oče Janez Vitkovič in da je četrti z desne Dare Kramarič. Torej je šlo za nogomet."

Na drugi fotografiji (profil Stara Metlika) je upravni odbor Muzejskega društva. Od leve Martina Prus, Ivan Drobnič, Jože Dular, Angelca Mihelčič, stojijo Darček Flajšman, Ivan Žele in Martin Črnugelj.

Na tretji fotografiji, ki je last Toma Kopiniča, si lahko ogledate trening partizanskih tankistov med Stransko vasjo in Semičem leta 1944. Fotografija je objavljena na profilu Semič v starih cajtih.

Vir: Črnomelj fčasih, Stara Metlika, Semič v starih cajtih
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj