Na vsebino

Nekaj foto utrinkov s Semiške ohceti

Foto: Uroš Raztresen
Foto: Uroš Raztresen

V Semiču se je včeraj, kljub muhastemu vremenu, zaradi katerega so morali prireditelji tudi nekoliko spremeniti prvoten spored prireditve, uspešno zaključila letošnja 26. etnološko-turistično prireditev Semiška ohcet. Njen poudarek je bil tudi tokrat na ohranjanju kulture, dediščine, ljudskih običajev in ohcetnih prigod.

Tradicionalno tridnevno dogajanje so v petek pričeli s prikazom semiške ohceti skozi čas, kjer so obujali spomine na zlata leta Folklorne skupine Semiška ohcet. Tako so nekdanji člani folklorne skupine na odru semiškega kulturnega centra med drugim prikazali, kako so ob tradicionalnih ohcetih potekala pogajanja ob šrangi.

Najbolj pestro dogajanje je bilo v soboto, ko ni manjkalo različnih iger, poslikav, glasbe, kulinarike, dediščine, plesa, razstav... Potekal je že šesti ŠtrudlFest, za najmlajše so pripravili čarodejsko predstavo in različne delavnice, obiskovalci so prisluhnili koncertu Godbe na pihala Semič, manjkal ni niti tradicionalni blagoslov motoristov, spregovorili so tudi o izzivih v folklorni dejavnosti ter dan zaključiti s koncertom Tria Vivere.

Deževna nedelja je minila v znamenju tradicionalne razstave ovac in koz, ki jo vsako leto pripravijo člani Društva rejcev drobnice Bele krajine, v hotelu Smuk pa so se srečali belokranjski vinogradniki.

Nasmejani obrazi številnih obiskovalcev so bili najlepši dokaz, da je tudi tokratna Semiška ohcet lepo uspela.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj