Na vsebino

Nepozabno praznovanje pod lipami na Gričku

Foto: Jani Pavlin
Foto: Jani Pavlin

Pod mogočnimi lipami na Gričku v Črnomlju, so minulo soboto s pravim praznovanjem za vse generacije, obeležili praznik Krajevne skupnosti Črnomelj. Slednjega tradicionalno pripravljajo v spomin na dogodke v noči z 11. na 12. avgust 1941, ko se je pri vranoviškem mostu zgodil prvi belokranjski organiziran napad na sovražno italijansko vojsko.

Praznovanje so pričeli z otroško predstavo v izvedbi Alenke Kolman, ki je najmlajše popeljala v svet zelo priljubljene otroške animirane serije Robovlaki. Nadaljevali so z osrednjo prireditvijo ob prazniku KS Črnomelj, kjer je nastopila Godba Črnomelj. Župan Andrej Kavšek je predstavil naložbe in projekte, ki jih je Občina Črnomelj v zadnjem letu dni izvedla v črnomaljski krajevni skupnosti in načrte za v prihodnje.

Aktivnosti in načrte Sveta KS Črnomelj je predstavil njen predsednik Jaka Birkelbach, ki je poudaril, da veliko dela, truda ter finančnih sredstev po nepotrebnem namenjajo obnavljanju in popravljanju objektov ter elementov v krajevni skupnosti, ki so namerno poškodovani in uničeni. »V Krajevni skupnosti Črnomelj si želimo, da bi se krajani zavedali, da delamo in živimo v skupnosti in le s skupnimi prizadevanji bomo lahko dosegli, da bo mesto lepše ter bivanje v njem kakovostnejše. Kljub omejitvam in ukrepom, ki smo jim priča v zadnjem letu, se v krajevni skupnosti trudimo, da v okviru svojih finančnih zmožnosti izpeljemo čim več dobro zasnovanih projektov in da izvedemo čim več za krajane potrebnih del,« je poudaril Birkelbach.

Po zaključku uradnega dela je sledil koncert najlepših popevk vseh časov v izvedbi Nuše Derenda in Gašperja Riflja s skupino. »Z zimzelenimi melodijami, ki so pobožale dušo marsikaterega obiskovalca, smo sklenili čudovit večer, ki se ga bomo še dolgo spominjali,« sporočajo iz KS Črnomelj.

Vir: KS Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj