Na vsebino

Nevaren prehod za pešce

Krajani Vinice že dalj časa opozarjajo na zelo slabo označen prehod za pešce na viniškem trgu, ki kliče po temeljiti obnovi. Opozarjajo tudi na neustrezno postavljen prometni znak, ki označuje prehod za pešce, saj je nameščen tik pred samim prehodom.

Na Občini Črnomelj pravijo, da so pri Direkciji RS za infrastrukturo (DRSI) že iskali soglasje za dodatno označitev omenjenega prehoda za pešce, a so jim tam odgovorili, da obstoječi prehod ne izpolnjuje najbolj osnovnega in nujnega pogoja – ni preglednosti.

»Ker gre za samostojen prehod čez glavno prometno smer, je to najbolj pomemben kriterij. Glede na to, da pogoj ni izpolnjen, DRSI ne bo mogla izdati soglasja, temveč le poziv, da prehod uredimo skladno s tehničnimi zahtevami, kar pa na tem mestu ne bo mogoče, razen če porušimo hišo na naslovu Vinica 4,« je v odgovoru na vprašanje občinske svetnice Anje Luznar zapisala Kristina Zajc s črnomaljske občinske uprave.

Direkcija za infrastrukturo tako ostaja pri mnenju, da je potrebno križišče z gradbenim posegom celostno urediti z dvignjenimi robniki in površinami za pešce. »Samo s prometno signalizacijo varnost omenjenega prehoda za pešce ne bomo izboljšali,« je še zapisala Kristina Zajc.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj