Na vsebino

Nov album Kristine Oberžan

Kristina Oberžan. S Krasinca. Razpeta med Slovenijo in Veliko Britanijo. Če jo vprašate, kje je njen dom, od Kristine ne pričakujte, da bo odgovor izstrelila kot iz topa. Zavrtite si njeno novo zgoščenko 'My Heart Knew' in morda vam ponudi odgovor. ’My Heart Knew' bi težko žanrsko umestili, saj se v njem prepletajo country, gospel in blues s primesjo jazz elementov, v njem pa je čutiti tudi vpliv nekaterih velikih imen, kot so: Norah Jones, Ray Charles, Aretha Franklin, K.D. Lang, Sarah Vaughn in Ella Fitzgerald.

Kristina Oberžan je v Sloveniji najbolj prepoznavna kot vrhunska jazz pevka, čeprav njeno znanje, glasbena širina ter pevske sposobnosti dokazujejo mnogo več. Kristina je magistrirala iz jazz petja na Univerzi za jazz v avstrijskem Grazu ter bila v času študija deležna številnih mednarodnih nagrad in štipendij na pevskem področju. Leta 2007 je pri ZKP RTV izdala svoj prvi CD posvečen slovenski popevki z naslovom “Kakor lep roman”, ter prejela nagrado na Slovenski popevki za najboljšo izvajalko. Kristina redno sodeluje z vrhunskimi glasbeniki v Sloveniji in tujini. Poleg pevske kariere se posveča tudi poučevanju petja in je bila med leti 2008 in 2011 prof. jazz petja na Konservatoriju za glasbo v Ljubljani ter Zavodu Sv. Stanislava v Ljubljani. Leta 2010 si je v ZDA pridobila posebno licenco za poučevanje pevske tehnike “Speech Level Singing”. Od leta 2012 se posveča petju na turističnih ladjah po celem svetu. Trenutno živi v Veliki Britaniji, kjer nadaljuje s pevsko kariero ter poučuje petje.

Ob njenem novem albumu vam za pokušino ponujamo skladbo 'Zato živim', s katero sta s Hamom nastopila na Rockpopu minulo soboto. Na albumu je namreč ne bo, ker so jo pri RTV SLO že izdali na njihovi Poprock kompilaciji. Na njenem albumu v digitalnih trgovinah bo pa angleška verzija te skladbe z naslovom "Lost In Time".

Zvočni zapis

  • - Kristina Oberžan & Matjaž Šalehar - Hamo - Zato Živim

Vir: Kristina Oberžan PR, RTV SLO

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj