Na vsebino

Nova streha za Cesarjeve iz Bojanje vasi

Zalka Klemenčič in Alojz Cesar pred hišo z novo strešno kritino.
Zalka Klemenčič in Alojz Cesar pred hišo z novo strešno kritino.

V Območnem združenju Rdečega križa Metlika so v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Radovica in krajani Bojanje vasi, uspešno zaključili humanitarno akcijo DOM, v okviru katere so pomagali pri obnovi kritine stanovanjske hiše sedemčlanske družine Cesar iz Bojanje vasi pri Metliki, ker se prepletajo socialno - zdravstvene težave.

V preprosti kmečki družini je pet otrok, štiri fantje in deklica. Sinovi so zaradi zdravstvenih težav (sindrom fragilnega kromosoma X, motnje v duševnem razvoju) že več kot 40 let v socialno zdravstvenih zavodih, hčerka pa je poročena in ne živi doma.

Danes 80-letni oče Alojz je pred 13 leti izgubil ženo in živi povsem sam. Do upokojitve je delal v metliški tovarni Beti in obdeloval manjši vinograd. Delo po svojih močeh z veseljem opravlja še danes.

Zaradi skromnih dohodkov in zdravstvenih težav hiša že vrsto let ni bila deležna nikakršne obnove. V slabem stanju je bila predvsem strešna kritina, tako da je ob vsakem deževju voda zamakala v notranjost hiše. To je bil tudi glavni razlog za pomoč pri obnovi.

Strošek celotne obnove strehe s kritino je znašal okrog 3.000 evrov. Dela je izvedlo tesarstvo Jože Brodarič s.p. iz Podzemlja, finančno pa so Rdečemu križu Metlika pomagali še Lions klub Novo mesto in donacija podjetnika iz Metlike, je sporočila sekretarka OZRK Metlika Zalka Klemenčič.

Vir: RK Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj