Na vsebino

Nove posode za zbiranje odpadkov (2)

Prejšnji teden smo na pokopališču v Vojni vasi namestili štiri nove posode za odlaganje odpadkov. Po nekaj dnevih ugotavljamo, da je v posodi za odlaganje preostanka komunalnih odpadkov, ki je nameščena pri novi mrliški vežici, odloženo veliko odpadnih sveč.

Po svoje je to tudi razumljivo, saj uporabnik, ki pride z odpadno svečo na izhod pokopališča, kjer po novem ni posode za odlaganje sveč, le-to verjetno ne bo nesel nazaj po poti navzgor.

Glede na naše navade je večja verjetnost, da bodo uporabniki odlagali odpadne sveče in ne odpadkov, ki spadajo med preostanek komunalnih odpadkov. Zato je od danes posoda, ki je nameščena pri novi mrliški vežici, namenjena odlaganju odpadnih sveč in je tako tudi označena z nalepko.

Med pogovorom ob pregledu novih posod nas je uporabnik opozoril (hvala Vito), da na pokopališču ni posebne posode za zbiranje elektronskih sveč. Glede na navodila prevzemnikov odpadnih sveč tudi odpadne elektronske sveče spadajo med navadne odpadne sveče. Prevzemniki po prevzemu odpadnih sveč potem v svojem procesu ločijo elektronske komponente ter baterije od plastičnih delov in poskrbijo za njihovo pravilno razgradnjo.

Uporabnike še enkrat naprošamo, da upoštevajo navodila za ustrezno odlaganje odpadkov, tako na pokopališču, kot tudi na splošno, ter tako po svojih močeh prispevajo k lepšemu videzu okolice ter varovanju okolja.

Vir: JP Komunala Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj