Na vsebino

Občina Črnomelj znova prostovoljstvu prijazna občina

Foto: Občina Črnomelj
Foto: Občina Črnomelj

Slovenska filantropija med 23. in 29. majem že tradicionalno organizira 23. Nacionalni teden prostovoljstva, katerega namen je praznovanje prostovoljstva in prostovoljskih organizacij ter zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje in ozaveščanje najširše javnosti o vlogi in pomenu prostovoljstva.

Na današnji prireditvi Slovesni dan prostovoljstva v Kamniku so Občini Črnomelj že drugo leto zapored podelili naziv Prostovoljstvu prijazna občina, in sicer za spodbujanje prostovoljstva preko javnih razpisov, sofinanciranje dela mentorjev v javnih zavodih s prostovoljskim programom, za brezplačne najeme prostorov, za ureditev novega prostora v Kreativni hiši mladih, za spodbujanje prostovoljskega mladinskega dela ter podporo medgeneracijskemu povezovanju, so sporočili z Občine Črnomelj.

Na prireditvi so sodelovalii tudi učenci OŠ Loka Črnomelj, ki so pridobili naziv Junaki svojega časa. Slednjega Slovenska filantropija podeljuje šolam in dijaškim domovom z najbolje organiziranim prostovoljstvom.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj