Na vsebino

Občinam tudi prihodnje leto povrnitev stroškov odstranjevanja odpadkov zaradi migracij

Foto: Poljanska dolina ob Kolpi
Foto: Poljanska dolina ob Kolpi

Vlada je na včerajšnji seji odločila, da se občinam tudi v prihodnjem letu omogoči povrnitev stroškov odstranitve odpadkov kot posledice nelegalnih prehodov državne meje.

Slovenija je tranzitna država, kjer vsakodnevno prihaja do prehodov meje s strani migrantov ter posledično tudi do nezakonito odloženih komunalnih odpadkov, kar povzroča onesnaževanje okolja in posledično tudi vpliva na zdravje ljudi. Zaradi tega bo vlada občinam tudi v letu 2023 omogočila povrnitev stroškov odstranitve navedenih odpadkov, so sporočili po seji vlade.

Ureditev o povračilu stroškov odstranitve odpadkov, ki so posledica nezakonitih prehodov meje, je sicer spomladi leta 2019 sprejela že Šarčeva vlada, nato pa sklep podaljšala do konca leta 2020.

Na težave z odloženimi odpadki so v preteklosti opozarjali predvsem v občinah ob meji s Hrvaško. Gre za odložena oblačila in druge odpadke, ki jih za seboj puščajo tujci, ki prehajajo mejo nezakonito. Občine pa imajo s čiščenjem dodatne stroške.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj