Na vsebino

Občinski otroški parlament, Metlika

V metliški sejni sobi se je zbralo 17 izvoljenih delegatov iz OŠ Metlika in OŠ Podzemelj z mentoricama Barbaro Forstner in Petro Orož na 29. občinskem otroškem parlamentu.

Poleg njih so bili prisotni še: župan Darko Zevnik, Vladka Škof - podpredsednica DPM Metlika, Jagoda Car - tajnica DPM, Željka Janjac - ravnateljica OŠ Metlika, Stanislav Vlašič - ravnatelj OŠ Podzemelj, upokojena učiteljica in spremljevalka delegatov na prvi državni otroški parlament v Ljubljano, Anica Kopinič, Marjetka Pezdirc – Zavod za kulturo, šport, turizem in delo z mladimi ter strokovna delavka za družbene dejavnosti, Mateja Simonič.

Tema letošnjega otroškega parlamenta je bila Šolstvo in šolski sistem, prva, o kateri so na otroških parlamentih razpravljali dve leti.

Prisotne sta pozdravila in nagovorila župan Občine Metlika Darko Zevnik in podpredsednica Društva prijateljev mladine Metlika Vladka Škof.

Mladi parlamentarci so presenetili s svojimi samozavestnimi nastopi, zrelim, tudi kritičnim razmišljanjem, odprtostjo razprave, retoričnimi sposobnostmi in številnimi predlogi, povezanimi z odnosi v šoli, učnimi vsebinami, metodami in načini poučevanja/učenja ter šoli za življenje.

Za delegata na regijskem otroškem parlamentu, ki bo 19.marca 2019, v Novem mestu, sta bila izvoljena: Nina Košele iz OŠ Metlika in Tristan Špingler iz OŠ Podzemelj.

Organizator dogodka je bilo Društvo prijateljev mladine Metlika.

Vir: Občina Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
14
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj