Na vsebino

Obrtna pot v podjetju Lanea

V nadaljevanju izvajanja projekta Obrtna pot smo včeraj ponovno organizirali predstavitev poklica mehatronik-operater za drugo skupino učencev iz štirih osnovnih šol. Prijazno so nas gostili v podjetju Lanea d.o.o., kjer nas je sprejel direktor Aleš Količ. Po uvodni predstavitvi mladega podjetja smo odšli v novejši del proizvodne hale, kjer smo si ogledali delovanje laserskega razreza, CNC obdelovalnih strojev DOOSAN in klasičnih strojev, potrebnih za strojegradnjo.

Predstavil je stroja za lasersko varjenje plastike, robota za lasersko varjenje, ki so izdelani v njihovem podjetju, po zahtevah in željah kupca. Poudaril je, da si tudi za potrebe lastne proizvodnje skoraj 80 odstotkov delov za strojegradnjo naredijo sami.

Nadalje smo si ogledali izdelavo stroja za vlaganje avtomobilskih šob pri pranju stekel ter delovne mize za testiranje odlitih plastičnih kosov, oboje po želji naročnika. Sprehodili smo se skozi proizvodnjo nekdanje Danfossove linije za izdelovanje določenega tipa komponent za kompresor.

Na koncu ogleda je g. Količ predstavil različne možnosti dela s poklicem mehatronik. Vodilo firme je, da kupcem ustrežejo pri izdelavi strojev po njihovih željah in jim v nadaljevanju nudijo tudi servis na terenu. Učenci so z zanimanjem spremljali predstavitev, ki jim bo zagotovo v pomoč pri poklicni odločitvi.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj