Na vsebino

Ocenjevanje vin in domačih salam na Radovici

Pod okriljem KS Radovica sta minuli konec tedna potekali dve ocenjevanji in sicer 21. ocenjevanje vin, ter 13. Ocenjevanje domačih salam. 7 članska strokovna komisija, ki ji je predsedoval dr. Mojmir Wondra je ocenila 78 vzorcev vin, medtem ko je 5 članska komisija z dr. Petrom Štefaničem na čelu ocenila 15 domačih salam.

V soboto smo razglasitev rezultatov obeh ocenjevanj združili s srečanjem prebivalcev krajevne skupnosti ter praznovanjem dneva žena in materinskega dne. Zbrane sta v nagovorih pozdravila podžupanja Občine Metlika ga. Martina Legan Janžekovič, kraljica Metliške črnine Melanie Miketič in predsednik Društva vinogradnikov Metlika g. Janez Stopar. Predsednik KS Radovica Peter Šneljer je predstavil potek ocenjevanj ter izrekel iskrene zahvale vsem, ki so sodelovali bodisi pri organizaciji ocenjevanj kot tudi pri pripravi kulturnega programa. Z igranjem in prepevanjem so večer popestrili radovski otroci, članice Šole zdravja Radovica in gostujoči gledališčniki. Radovske gospodinje in gospodarji so ta večer poskrbeli za obilje domačih dobrot in veselo druženje se je ob zvokih Mihe Veseliča zavleklo pozno v noč.

Kraljico metliške črnine (16,96 t.) je pridelala družina Bajuk, prvaka belokranjca pa Janez Janžekovič. Šampion ocenjevanja je postal rumeni muškat (18,04 t.) Branka Vukoviča, najboljšo salamo pa je v oceno prinesla družina Bajuk.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj