Na vsebino

Odprtje 41. Vinske vigredi v Beli krajini

V metliškem mestnem jedru so sinoči slovesno otvorili že 41. Vinsko vigred v Beli krajini. Zbrane sta na otvoritveni slovesnosti nagovorila županja Občine Metlika Martina Legan Janžekovič in predsednik Kmetijsko gozdarske Slovenije Roman Žveglič.

Domačiji Škof-Šrajf s Črešnjevca pri Semiču so podelili priznanje za najboljšo belokranjsko pogačo, Kavarna in slaščičarna SWEET & RICH iz Črnomlja pa je prejela certifikat za peko te zaščitene tradicionalne jedi.

Okronali so novo kraljico metliške črnine Nino Pečarič, ki prihaja iz vinogradniške družine Pečarič Meginc, ki že več kot pet generacij obdeluje vinograde v Repici in prideluje odlična belokranjska vina.

Podelili so tudi šampione vin letošnjega ocenjevanja vin za 41. Vinsko vigred. Najboljšega belokranjca PTP in metliško črnino PTP je pridelala Vinska klet Metlika. Šampion tekočega letnika je suho vino modri pinot družine Plut, šampion tujih vin laški rizling suhi jagodni izbor 2021 Josipa Rajakovića iz hrvaških Krašič, šampion predikatnih in posebnih vin pa je postal rumeni muškat suhi jagodni izbor 2011 Vinske kleti Prus s Krmačine.

Na otvoritveni slovesnosti, ki jo je povezoval Lojze Bojanc, sta zapela Vokalna skupina Lan in Metliški oktet Vitis.

Že skoraj tradicionalni v času Vigredi, je obiskovalce malo poškropil tudi dež, ki pa ni pregnal sonca in dobre volje v srcih prisotnih, ki so se kasneje razvajali ob zvokih Tamburaškega orkestra Dobréč, Grupe Vigor in DJ-a Tommya Vertiga.

Vir: Občina Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj