Na vsebino

Opit skušal pobegniti policistom in končal na strehi

Črnomaljski policisti so sinoči nekaj pred 21. uro, med kontrolo prometa na Malinah pri Štrekljevcu s svetlobnimi in zvočnimi signali ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Audi. Mladenič znakov policistov ni upošteval, z veliko hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil na streho.

26-letni voznik, ki med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu, in 23-letni potnik, sta se v nesreči lažje poškodovala. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pod vplivom alkohola, saj je imel v litru izdihanega zraka 0,88 miligramov (1,76 promila) alkohola. Poleg tega je vozil neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu.

Povzročitelja nesreče bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Odklonil alkotest

V noči na soboto pa je na mejni prehod Vinica na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila z območja Črnomlja. Policisti so mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, vendar je opravljanje alkotesta odklonil. Odvzeli so mu prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vir: PU Novo mesto

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj