Na vsebino

Otrokom so vzgled odrasli

Vrtec Metlika.
Vrtec Metlika.

Ob božično-novoletnih praznikih je še posebej veliko izgubljenih psov, ki brezciljno odtavajo. Vsako leto vsaj kakšnega psa povozi tudi avto, ker se ustraši poka in panično beži. Ob novoletnih ognjemetih vsako leto umre več tisoč ptic zaradi zastoja srca ali se poškodujejo, ko se zaletajo. Tudi prostoživeče živali in živali na kmetijah doživljajo velik stres.

Otroški vrtec Metlika je živalim prijazen vrtec.

Pri nas se trudimo spodbujati otroke, da bi imeli lep in spoštljiv odnos do živih bitjih ter zavedanje, da imajo vsi pravico do mirnega in varnega okolja. V našem vrtcu smo že drugo leto zapored organizirali zbiralno akcijo hrane za zavetišče. V teh decembrskih dneh veseljačenja pa poskušamo v tem duhu ozaveščati tudi starše.

Bližajo se praznični dnevi, ko veliko družin za zabavo otrokom kupuje različno pirotehniko. Živali so tiste, ki v teh dneh doživljajo še prav posebej veliko stresa. Ravno odrasli pa so tisti, ki so otrokom najboljši vzgled. Kakršen čut zgradimo do živali, običajno zgradimo tudi do človeka. Apeliramo na starše, sorodnike, njihove prijatelje in sosede – ne mislimo samo nase!

"O veličini naroda lahko sodimo po tem, kakšen je njegov odnos do živali." (Ghandi)

Priponke

Vir: Vrtec Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj