Na vsebino

Po več kot treh desetletjih z novo direktorico

Maja Mihelič je nova direktorica ZIK Črnomelj.
Maja Mihelič je nova direktorica ZIK Črnomelj.

Zavod za izobraževanje in kulturo (ZIK) Črnomelj je osrednja belokranjska organizacija za izobraževanje odraslih in kulturo, ki v lokalnem okolju odločilno vpliva na krepitev trajnostnega razvoja, digitalnih in drugih zmožnosti ter medgeneracijskega povezovanja na področju izobraževanja odraslih in kulture. Po 37-ih letih poslovnega in strokovnega vodenja ZIK-a se je z mesta direktorice, ne pa tudi od nadaljevanja strokovnega dela, poslovila Nada Žagar. Magistrica znanosti in profesorica sociologije se je poslovila po kar osmih mandatih in je v Sloveniji edina s tako dolgim stažem direktorovanja na ljudski univerzi. "Odhajam ponosna, saj nam je skupaj uspelo ustvariti ugledno organizacijo, tako na področju izobraževanja odraslih kot kulture," je ob slovesu zapisala karizmatična, zdaj že nekdanja direktorica.

Njeno mesto je zasedla Maja Mihelič, magistrica profesorica andragogike, ki je od januarja 2018 zaposlena na ZIK Črnomelj kot organizatorica izobraževanja odraslih. V tem času je delala na različnih nacionalnih in mednarodnih projektih, izvajala različne izobraževalne programe, bila predsednica komisije za kakovost ter od julija 2021 vodila svet zavoda.

Mihelič je bila na javnem razpisu za izbiro novega vodstva edina prijavljena kandidatka. Svet zavoda je ugotovil, da izpolnjuje vse pogoje za mesto direktorice, soglasje k temu pa je na dopisni seji konec februarja podal tudi črnomaljski občinski svet. Kot nam je povedala, se je za vodenje ZIK-a odločila, ker želi v naslednjem petletnem mandatu prispevati k razvoju te ustanove ter omogočiti kakovostno in izobraževalno ponudbo v lokalnem okolju. Prav tako je k njeni odločitvi pripomogla tudi podpora kolektiva.

"V naslednjem mandatnem obdobju želim dati poudarek na uresničevanju vizije in poslanstva zavoda, ki je krepitev trajnostnega razvoja, digitalnih in drugih zmožnosti ter medgeneracijsko povezovanje na področju izobraževanja odraslih in kulture. Prizadevala si bom povečati dostopnost do izobraževanja in kulture za vso prebivalstvo z novimi projekti in vsebinami, glede na potrebe lokalnega okolja. Okrepili bomo sodelovanje na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni preko skupnih projektov in dogodkov, tako na področju izobraževanja kot kulture. Verjamem, da bomo z izjemnim kolektivom in timskim delom uresničili vse zastavljene cilje," je še zapisala nova direktorica ZIK Črnomelj.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj