Na vsebino

Skupna razstava mladih likovnikov v prostorih UE Črnomelj

S skupno razstavo smo v torek zaokrožili celoletne, posamične razstave mladih umetnikov, ki so potekale od meseca septembra pa vse do meseca aprila v sklopu likovnega natečaja Talenti – razstave mladih likovnikov v knjižnici. Letošnji zaključek je potekal v prostorih Upravne enote (UE) Črnomelj, kjer bodo izbrana likovna dela na ogled do konca junija.

V letošnjem šolskem letu se je na natečaj prijavilo 10 mladih ustvarjalcev iz različnih belokranjskih osnovnih šol ter iz srednje šole. S svojimi deli pa se je imelo priložnost na mesečni razstavi javnosti predstaviti osem razstavljavcev. Izredno ponosni smo, da je omenjeni likovni natečaj prestopil meje črnomaljske občine in tako zadnja leta na razstavah sodelujejo tudi učenci iz semiške in metliške občine. V veliko veselje pa nam je, da se je v letošnjem letu prvič na natečaj prijavila skupina učencev iz OŠ Milke Šobar Nataše, ki so s svojimi likovnimi deli obogatili januarsko razstavo. Z likovno obarvano dejavnostjo, katero izvajamo v Knjižnici Črnomelj, smo pričeli leta 2015, na pobudo domačina, akademskega slikarja Roberta Lozarja. V vseh teh letih se je na mesečnih razstavah s svojimi likovnimi deli predstavilo že 53 učencev in dijakov.

V letošnjem letu pa je strokovna komisija, ki jo sestavljajo akademski slikar Robert Lozar ter profesorici likovne umetnosti Špela Vraničar in Jasmina Strugar, izbrala naslednje razstavljavce, ki so se s svojimi likovnimi deli predstavili na mesečni razstavi v knjižnici: Špela Brinc, Jana Molek, Nika Cimerman, Zara Štefanič, Pia Lovrenčič, Dominik Adamič, Tamara Miketič ter učenci iz OŠ Milke Šobar Nataše: Žiga Hudorovac, Ana Hutar, Tina Mlakar, Rok Perko, Kristina Hudorovič, Anja Papa in Teja Štrekelj. Velika pohvala in zahvala gre tudi njihovim mentorjem, ki jih pri njihovem ustvarjanju usmerjajo, motivirajo, jim nudijo strokovno pomoč.

Letošnja skupna razstava ne pomeni konca temu lepemu in izvirnemu projektu, temveč tudi nov začetek. V prihodnjem letu namreč načrtujemo izpeljati že 8. likovni natečaj, na katerem se bodo s svojimi likovnimi deli predstavili novi mladi ustvarjalci.

Razstavo so uradno, s prerezom traku odprli direktorica knjižnice Anja Panjan, načelnica UE Črnomelj Gordana Mikunovič, župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek ter člani strokovne komisije.

Za obogatitev programa sta poskrbela učenka in učitelj iz Glasbene šole Črnomelj, s katero lepo sodelujemo že od vsega začetka likovnega natečaja. Z nami sta bila Aleksandra Marentič in Anton Grahek.

Vsem mladim umetnikom želimo veliko ustvarjalnosti tudi v prihodnje, da bi ta svoj talent negovali in razvijali tudi v prihodnje.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj