Na vsebino

Občina Črnomelj živi prostovoljstvo

OŠ Mirana Jarca Črnomelj je prejela nagrado junaki našega časa.
OŠ Mirana Jarca Črnomelj je prejela nagrado junaki našega časa.

Slovenska filantropija in Združenje za promocijo prostovoljstva sta včeraj na Slovesni dan prostovoljstva v Kočevju podelila nagrade najbolj zaslužnim prostovoljcem in prostovoljskim projektom. Podelili so tudi nagrade junaki našega časa, ki so jih letos prejeli 39 osnovnih in srednjih šol ter dijaških domov. Nagrado prostovoljstvu prijazne občine pa je prejelo 43 občin.

Občina Črnomelj je bila znova prepoznana kot prostovoljstvu prijazna občina. Naziv Junaki našega časa je ponovno prejela Osnovna šola Loka Črnomelj, na novo pa ga je letos pridobila tudi Osnovna šola Mirana Jarca Črnomelj.

Občina Črnomelj je naziv prvič prejela leta 2020 in ga od takrat vsako leto uspešno podaljšuje. "Za spodbujanje prostovoljstva preko javnih razpisov, sofinanciranje dela mentorjev v javnih zavodih s prostovoljskim programom, brezplačno oddajo prostorov prostovoljskim organizacijam, spodbujanje prostovoljskega mladinskega dela in podporo medgeneracijskemu povezovanju," so pridobitev naziva utemeljili pri Slovenski filantropiji.

Osnovna šola Loka Črnomelj je naziv Junaki našega časa ponovno pridobila zaradi številnih prostovoljskih aktivnosti. "Prostovolj-ci/-ke OŠ Loka Črnomelj so ob kulturnem dnevu obiskali oskrbovan-ce/-ke v Domu starejših občanov Črnomelj, organizirali kulturno prireditev in zanje izdelovali novoletne voščilnice. Z okoljskimi organizacijami so sodelovali ob različnih priložnostih, veliko prostovoljskega dela pa je bilo opravljenega tudi na ravni šole. Nudili so medvrstniško pomoč sošolcem, se vključevali v lokalno gasilsko društvo, zbirali zamaške, star papir, volno in mleko ter se vključevali še v mnogo drugih akcij solidarnosti in povezovanja. Prostovoljstvo na šoli koordinirata Sonja Malnarič in Sonja Štefanič," so zapisali v obrazložitvi.

Na novo pa je naziv Junaki našega časa letos pridobila Osnovna šola Mirana Jarca Črnomelj. "Prostovoljstvo na Osnovni šoli Mirana Jarca Črnomelj poteka na ravni šole. Prostovolj-ci/-ke se aktivirajo pri šolskih prireditvah in pomagajo pri organizaciji in izvedbi ter tako razvijajo solidarnost. V okviru prostovoljstva so se učenci odpravili na spoznavanje lokalnih prostovoljskih organizacij in se učili prepoznavati potrebe v lokalni skupnosti. Prostovoljstvo na šoli koordinira Mojca Frankovič," so podelitev naziva utemeljili pri Slovenski filantropiji.

"Lahko rečemo, da Občina Črnomelj živi prostovoljstvo," so ob tem še sporočili z največje belokranjske občine.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj