Na vsebino

Ob Dobličici poteka nova učno-rekreacijska pot

V občini Črnomelj smo v nedeljo, 19. maja, z uradno otvoritvijo dobili novo približno 10 km dolgo učno-rekreacijsko pot, ki poteka ob reki Dobličici in na kateri si lahko ogledate številne naravne znamenitosti, med drugim habitat črne človeške ribice ter črpališče Dobličice, ki zagotavlja pitno vodo skoraj celotni Beli krajini. Učno-rekreacijsko pot so zasnovali in oblikovali vaščani Doblič s finančno podporo Občine Črnomelj.

Na začetku učno-rekreacijske poti, ki poteka skozi Dobliče, Jelševnik, Kanižarico, Blatnik in Jernejo vas, najdete informacijsko tablo z vsemi pomembnimi podatki o poteku poti in QR kodo, ki vodi do posebne spletne strani in zemljevida. Med pohodom vas bo v pravo smer vodilo tudi osem usmerjevalnih znakov.

Uradne otvoritve poti se je udeležilo okrog 50 vaščanov Doblič in okoliških vasi. Zbrane sta nagovorila tudi črnomaljski župan Andrej Kavšek in predsednik Krajevne skupnosti Dobliče Borut Klobučar, ki sta se vaščanom zahvalila za njihovo izjemno delo pri pripravi učno-rekreacijski poti, ki poleg izobraževalnih vsebin ponuja izjemno dopolnitev rekreativne ponudbe za domačine in turistične obiskovalce ter povezuje prebivalce okoliških vasi.

Več informacij o učno-rekreacijski poti ob reki Dobličici je na voljo TUKAJ.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj