Na vsebino

Počitnice v HSD Metlika

Hiša Sadeži družbe Metlika je nadaljnjih 10 dni rezervirana za otroke od 6 do 12 let. V ponedeljek smo pričeli s počitniškim taborom in že takoj prvi dan smo imeli tuleče sirene, preiskavo, odvzem prstnih odtisov, vklenitev v lisice ... Obiskala nas je policija. Seveda po dogovorjenem urniku in s prijateljskimi nameni preventive. Policist Rok in policistka Urška sta nam pripravila pravo predstavo o svojem delu, predstavila policijski poklic ter navdušila najmlajše. Največje zanimanje je bilo za kriminalistiko, tako da se je vsak otrok preizkusil v jemanju prstnih odtisov, vklenitvi v lisice, pa tudi preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku so opravili. Imenitno se je bilo voziti z "marico", z lučkami in s sireno je huda akcija in prav posebno doživetje. Vsi so napihali 0,00, zato smo veselo nadaljevali z delom. In kosilom, ki ga je pripravil prostovoljec Mirko. Po zdravi sadni sladici pa družabne igre, igre z žogo in čas do prihoda staršev je prehitro minil.

Naslednji dan počitniškega tabora v HSD Metlika je potekal zunaj. Vremenarji so tako zgrešili z napovedjo dežja, da se nam je kar smejalo. Prav uživali smo zunaj v prijetnem vremenu, ustvarjali risbice z morskimi motivi in jih lepili na kartonske okvirje, naredili dooolg sprehod do naše belokranjske lepotice ter se igrali pod lipami ob Hiši. Po ustvarjalni delavnici s Kristino in Tatjano smo se najprej odpravili na "Betino" igrišče, da smo se prepričali, če je tam res gradbišče. Ooo da, dela se, dela. Mogoče bo že naslednji tabor tam težko pričakovano igrišče, kjer bomo lahko brezskrbno brcali ali nabijali žogo ter se sproščeno podili naokoli. Nato pa pot pod noge in hajdi v Križevsko vas do Kolpe in na koncu še na igrala na metliškem kopališču. Čisto malo utrujeni in zelo lačni smo prišli na kosilo, ki sta ga pripravili Marica in Marija. Potem pa še posebna delavnica, ko so otroci barvali in na temo pobarvanke pisali lastne pravljice. Vsak je imel prav zanimivo zgodbo, ki jo je Marija Kapun, ki je vodila delavnico vsem prebrala. Nekateri otroci pa so zgodbico povedali kar na pamet, brez da bi jo napisali, kar smo seveda tudi upoštevali, saj pri nas ni ocenjevanja, pomembno nam je sodelovanje in da se pri vsem kar počnemo zelo zabavamo.

Vir: HSD Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj