Na vsebino

Podarimo / iščemo in potrebujemo

1
1

Zaradi naravne katastrofe, ki je prizadela del Bele krajine, ljudje ponujajo pomoč na razne načine. Nekateri z delom na strehi, drugi z delovnimi stroji, tretji pripravljajo malico in pijačo, nekateri pa imajo tudi strešnike, ki bi jih radi podarili.

Na drugi strani so družine, ki pomoč potrebujejo. Nekateri par delovnih rok, drugi malico ali pijačo, tretji pa mogoče kakšen strešnik ali navadno desko, žeblje, polivinil ...

V kolikor bi radi kaj podarili to vpišite pod komentar spodaj, napišite tudi kje ste doma in dodajte telefonsko številko, da si lahko pomoči potrebni to pridejo iskat. Enako storite tudi tisti, ki pomoč potrebujete. Napišite kaj je najbolj nujno za vas v tem trenutku in pripišite telefonsko številko.

Zaželjeno je tudi, da objavo delite, da doseže čimveč dobrih ljudi.

Nekaj objav vam že lahko posredujemo:

1. STREHE KUHAR za pomoč Črnomlju ponujajo strešnike, gre za manjše količine posameznih tipov strešnikov (npr. 200 komadov). Na zalogi imajo naslednje strešnike in slemenjake:

TONDACH in CREATON:
Bobrovec, Bobrovec zarezni, Sulm, Sinfonie, Mulde, Wiener Norma, Actua
NEXE cezar
BRAMAC klasik (rdeč, črn, rjav in siv) , primorski val in ravni (črn)
ESAL Valovitka rjava, siva in črnGERARD klasik (siv, črn, rdeč in moder)

Strešna okna VELUX

Kontaktni podatki:
031 614 105 Helena Kuhar, Šenčur 4208, Poslovna cona A55 (naslovna fotografija)

2. Pavšičevi z Jelševnika podarijo paleto betonskih strešnikov, kontakt: 040-217-800 (fotografija 2)

3. V Petrovi vasi je od stare strehe gasilskega doma ostalo nekaj starega strešnika Bramac. Matjaž Grahek je kontakt (fotografija 3)

4. Za Belo krajino po vsej Sloveniji zbirajo sadike zelenjave. Prve sadike bodo pri Ivani Vinski iz Metlike v naslednjem tednu. Obenem potrebujejo prostovoljce, ki bi sadike odpeljali iz Metlike v Črnomelj in Semič. Potrebujejo tudi podatek katerim starejšim ljudem je potrebno pomagati pri postavitvi vrtičkov nazaj "na noge".

5. Igor Kuzma: Nam je ostalo se okoli 700 kom strešnikov, pobranih pred osmimi leti zaradi menjave fasade. Sicer so ok. Tudi še nekaj slemenjakov. Dolenjske Toplice. (fotografija 5)

6. Tesarstvo in krovstvo Šuštar podari več kosov opeke za pomoč ljudem v stiski v Črnomlju. Možna je tudi dostava na lokacijo. Pokličite nas na 041 930 827 ali 031 365 859.

7. Vinko Turk podari tondach fidelio cca 165 komadov, stresnik je nov. Izključno samo za pomoč - Bela krajina. Javite se v zasebno sporočilo. (fotografija 7)

8. Vrtnarstvo in cvetličarstvo Šikonja svojim strankam iz prizadetih območij petkovega neurja podari sadike zelenjave. Prevzamete jih lahko v cvetličarni v Črnomlju.

9. Aleš podari strešnike KIKINDA, model 272, cca. 2200 kom, Lokacija: Vinja vas (NM - Podgrad), Kontakt: Aleš - 031 809 598 (fotografija 9)

10. Matej Teh: "Belokranjci, če kdo rab je te opeke cca 80-100 kvadratu, podarim, lokacija Dolenjske Toplice. (fotografija 10)

11. Dalibor: "Podari kdo deske za streho? Kontakt 041 996 890. Hvala!"

12. Vinko Papež: "Vse, ki ste utrpeli škodo v ujmi obveščam, da lahko jutri po 15. uri pridete na vrtnarijo Papež v Črnomlju, vsakemu bomo podarili po 10 sadik paradižnika. Vljudno vabljeni."

13. Tomo Plut ponuja okrog 500 betonskih stresnikov, če kdo rabi... (fotografija 13)

14. Tomaž Ruparčič: Ljudem iz Črnomlja in okolice, ki jim je toča poškodovala strehe, PODARIM nove strešnike Tondach Norma, Tondach Jupiter in Brass Granat 13V, vsakega je približno 100 kosov. Info v inbox! (fotografija 14)

Objavo delite, dodajte v komentar, če imate kaj strešnikov viška ali nudite kakšno drugačno pomoč. Tudi če kaj potrebujete, napišite!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj