Na vsebino

Podjetje Beti d.d je včeraj zaključilo prisilno poravnavo ter dogodek obeležilo s predajo novih strojev v uporabo

Včeraj so v Beti d.d. poravnali zadnje obveznosti iz postopka prisilne poravnave, ki je bil pravnomočno potrjen pred natanko štirimi leti, 9. oktobra 2013.

Podjetje Beti d.d. je v teh štirih letih pod novimi lastniki in novim vodstvom stabiliziralo poslovanje, kar se je odrazilo v pozitivnih rezultatih in tudi v investicijah.

V zadnjih štirih letih je podjetje investiralo kar 1,5 mio evrov v posodobitev proizvodnje in ekologijo – od nadgradnje čistilne naprave, do prenove kotlovnice, opreme fizikalnega laboratorija do novih strojev na proizvodnih fazah previjanja in barvarne.

Zadnjo investicijo - 4 nove barvarske aparate za majhne serije - so v uporabo predali včeraj. Hitro izvedbo te investicije je s posojilom omogočil njihov poslovni partner iz Izraela, Delta Galil Ind., ki je med vodilnimi svetovnimi proizvajalci športnega tekstila za številne znane blagovne znamke. Stroje sta v uporabo predala izvršna direktorica Beti, mag. Maja Čibej in podpredsednik Delta Galil za globalno operativo, g. Haim Navon.

Podjetje Beti d.d. sicer še vedno bremeni visok dolg do DUTB, ki ga je ustvarila skupina Beti v preteklosti.

V fotogalerije je nekaj utrinkov z včerajšnje 'otvoritve'.

Vir: Beti d.d.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj