Na vsebino

Polanci smo Belokranci - dobrodelnost je presežek srca

Na medgeneracijskem vrtu za Kulturnim domom Črnomelj so bili sinoči znova dobrodelni. Na humanitarni prireditvi »Polanci smo Belokranci« so namreč zbirali sredstva za prebivalce Poljanske doline ob Kolpi, ki jih je 11. junija prizadelo hudo neurje s točo in povzročilo veliko materialno škodo.

V pestrem kulturnem programu so nastopili tamburaši KUD Dobreč iz Dragatuša in igralec Tadej Pišek v vlogi polanskega vraga. Program sta z recitacijami popestrili tudi učenki OŠ Stari trg ob Kolpi – Ajda Mihelič, ki je bila s svojo pesmijo uspešna na državnem literarnem natečaju »Gasilci na pomoč« ter Patricija Šlajmer, ki se je izkazala na področnem literarnem natečaju »Naravne in druge nesreče – neurje«, občinstvo pa so na koncu znova nasmejali člani dramske skupine KD Stari trg ob Kolpi s črno komedijo »Mama je umrla dvakrat«, ki so jo zaigrali že devetnajstič.

Zbrane sta nagovorila črnomaljski župan Andrej Kavšek in predsednica sveta KS Stari trg ob Kolpi, Renata Butala. Slednja je zapisala: »Prostovoljstvo je tisto, kar nas druži, povezuje in nam daje notranje zadovoljstvo. Je tisto, kar nas osrečuje. Je plemenito dejanje. Ni obveznost in nikoli ne bo. Dobrodelnost pa je več kot privilegij, je presežek srca. Tudi tokrat je bil, saj smo zbrali 918,60 EUR.

S sodelovanjem, povezovanjem ter izkazovanjem solidarnosti lahko lepše živimo. Hvala vsem, ki ste darovali, hvala vsem nastopajočim, hvala pobudnici Vesni Fabjan in hvala vsem, ki ste kakorkoli pripomogli pri organizaciji tega dogodka.«

Vir: Renata Butala
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj