Na vsebino

Poletna muzejska noč v Muzejski hiši Semič

Po državi je v soboto potekala vsakoletna skupna akcija slovenskih muzejev in galerij, ki so jo poimenovali Poletna muzejska noč. Ob tej priložnosti so tudi belokranjske ustanove, povezane z muzejsko dejavnostjo, brezplačno odprle svoja vrata med 18. in 24. uro.

Tako je bilo v sklopu 21. Poletne muzejske noči pestro tudi v Muzejski hiši Semič, kjer je potekalo več dogodkov. Muzejska hiša je za obiskovalce odprla vrata ob 20. uri. Možen je bil ogled vseh stalnih razstav in začasne čebelarske razstave Od panja do znanja, ki bo na ogled še do konca avgusta.

Velik del večera je bil namenjen netopirjem - tem, mnogokrat, napačno razumljenim prebivalcem ostrešij, cerkva in tudi dreves. S članicami Slovensko društvo za proučevanje in varstvo netopirjev so se odpravili na krajšo pot po središču Semiča in z ultrazvočnimi detektorji ter poslušali značilne zvoke netopirjev. Po krajši ekskurziji pa sta članici omenjenega društva v protokolarni sobi Muzejske hiše Semič predavali o netopirjih. Prisotni so lahko izvedeli marsikaj zanimivega o teh nočnih sesalcih.

Za čudovit glasbeni konec večera sta s slovenskimi popevkami poskrbela člana Dua Solis - Aljaž Konda in Nina Novak. Sočasno je svoja vrata odprta tudi Vinoteka Semič, kjer je potekal večer chardonnayjev. Članice Društva vinogradnikov Semič pa so z dobrotami poskrbele, da želodci niso bili prazni.

Vir: Občina Semič, foto: Uroš Novina

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj