Na vsebino

Policisti poročajo o dogodkih

Midazolam, simbolna fotografija
Midazolam, simbolna fotografija

Metliški policisti so bili okoli 13. ure obveščeni o prometni nesreči na cesti med Metliko in Drašiči, pri Slamni vasi. Opravili so ogled in ugotovili, da je 20-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad avtomobilom, zapeljal s ceste in se z vozilom prevrnil. Lažje poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo povzročitelju nesreče zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Na mejni prehod Metlika je predvčerajšnjim v jutranjih urah na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila iz Hrvaške, ki je v vozilu prevažal še šest potnikov. Policisti so opravili temeljito mejno kontrolo in pregled vozila. Pri pregledu avtomobila Volkswagen Sharan so pod voznikovim sedežem našli skrit zavoj, v katerem je bilo 3000 tablet, ki so uvrščeni v Uredbo o razvrstitvi prepovedanih drog in vsebujejo prepovedano snov midazolam. O najdbi so obvestili delavce mobilnega oddelka FURS-a, ki so pri nadaljnjem pregledu vozila našli skritih še 1060 tablet s prepovedanim midazolamom. Novomeški kriminalisti so 49-letnemu državljanu Hrvaške in Bosne in Hercegovine odvzeli prostost in ga pridržali. Včeraj so ga s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog privedli k preiskovalnemu sodniku. Ta je zanj odredil pripor.

Vir: PU Novo mesto

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj