Na vsebino

Posvet mentorjev gasilske mladine

V Zrečah je 20. in 21. januarja potekal posvet mentorjev gasilske mladine Gasilske zveze (GZ) Slovenije. Med 137 mentorji so se posveta udeležili tudi štirje mentorji iz Belokranjske regije. Andrej Jakša je zastopal GZ Semič, Simona Bajuk GZ Metlika, Damjana Rožič in Jani Kastelic pa GZ Črnomelj. Na dvodnevnem strokovnem posvetu so prisluhnili poučnim temam, kar bodo lahko s pridom uporabili pri delu z mladino.

V petek je poveljnik Obalno-kraške regije Marko Adamič predstavil potek intervencije na Krasu. Sledile so delavnice Moja karierna pot, kjer so se udeleženci naučili, kako lahko mladini pomagajo pri izbiri njihove karierne poti ter delavnica Svet v igri, kjer so iz že obstoječih oblikovali svoje igre. Sledila je večerja in po njej zabavni večer, ki so ga vodili člani Belokranjske regije. Izvedli so pop kviz, na katerem so se udeleženci v skupinah potegovali za nagrade belokranjskih dobrot.

V soboto zjutraj je mag. Janez Kramar predstavil delovanje Reševalne postaje UKC Ljubljana. Dogodka sta se udeležila tudi predsednik GZS Janko Cerkvenik in poveljnik GZS Franci Petek, ki sta se z udeleženci pogovarjala o problemih, ki nastajajo pri izvajanju tekmovanj, financiranju mladinskih dejavnosti, ipd. Sledile so še tri delavnice. Na prvi so spoznavali, kako otrokom prisluhniti in jim skozi pogovor pomagati z lastnimi izkušnjami. V drugi delavnici Kako kot mentor skrbeti zase, je beseda tekla o izgorelosti in kako pri vseh nalogah najti tudi čas zase, da lahko gasilci svoje delo opravljajo učinkovito še naprej. Na tretji delavnici z naslovom Delo s skupino mladih in težje obvladljivimi člani, pa so skozi konkretne primere ugotavljali, kako najbolje rešiti problem obvladovanja otrok, ki so težavnejši in potrebujejo več pozornosti.

Vir: Mladinska komisija GZ Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj