Na vsebino

Potopisno predavanje Antarktika

V tednu od 14. do 19. novembra je potekal Teden splošnih knjižnic, letos pod sloganom »Izvolite (v) knjižnico!«. Vsako leto splošne knjižnice z različnimi dogodki povabimo v naše prostore naše uporabnike.

V Krajevni knjižnici Semič smo pripravili potopisno predavanje, kot ga še ni bilo. Namreč redki so, ki se odločijo obiskati Antarktiko, ledeno deželo tam daleč na jugu. Barbara Popit je z možem pred časom naredila točno to, izpolnila si je dolgoletno željo in se odpravila na večdnevno ekspedicijo v deželo ledenih sanj.

Svetovna popotnica in pisateljica, ki prihaja iz Celja, zelo rada obiskuje hladne dežele, čeprav zase pravi, da je bolj »zmrzljive sorte«. Tako je bila med drugim že na Grenlandiji, Aljaski, Norveški, na trekingu pod Himalajo. Na potepanjih se ji porodijo razne misli, si jih zapisuje in tako nastanejo njene knjige Poklon Himalaji in Belina me pomirja (o Antarktiki).

Barbara Popit je številne obiskovalce popeljala v besedi in sliki na ogled svojega potovanja na ledeno celino Antarktiko, občudovali smo mogočne ledenike, navdihujočo pokrajino in edinstveno živalstvo (kolonije pingvinov, tjulnov, kiti, morski leopardi).

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj