Na vsebino

Mateja in Jaka Malnarič o potepanju po Iranu

V Kulturnem centru Semič so sinoči gostili partnerja Matejo in Jako Malnariča, ki s svojim sinom na potovanjih raziskujeta svet in spoznavata različne kulture. Na tokratnem potorpisnem predavanju sta predstavila skrivnosti Irana, te gorate, sušne in etično raznolike države jugozahodne Azije. Mateja in Jaka sta povedala veliko zanimivih stvari o arhitekturi, hrani, ljudeh, dediščini, tradiciji in denarni valuti Irana.

"Na potovanju po Iranu smo raziskovali ostanke in zapuščino starodavne Perzije, sledili svilnati poti in uživali v druženju s prijaznimi domačini. Na lastne oči smo se prepričali o bogati zgodovini države, ki te s svojo preprostostjo, zgodovino, fascinantno naravo in srčnimi ljudmi vedno vabi nazaj," pravita Mateja in Jaka Malnarič.

Obiskovalci so med drugim izvedeli, da imajo v Iranu rudnik urana, ki ga ne dovolijo fotografirati. Namesto priljubljene mobilne aplikacije Uber za naročanje taksijev, imajo aplikacijo Snap, ki služi istemu namenu. Zanimivo je tudi, da sta priljubljeni družbeni omrežji Facebook in Twitter prepovedani, Instagram pa ne. Strogo prepovedan je v Iranu tudi alkohol, kar 27 znamenitosti v tej državi z bogato kulturno dediščino, pa je pod zaščito Unesca.

Zanimivo potopisno predavanje o Iranu je bilo tudi uvod v novo sezono predavanj o zanimivih potepanjih po svetu, ki jih pripravljajo v Kulturnem centru Semič. Če želite izvedeti še kakšno zanimivost o drugih državah, vabljeni da se jim pridružite.

Vir: Kulturni center Semič, foto: Uroš Novina

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj