Na vsebino

Povezujemo generacije in predajamo izročilo

Na Rožič Vrhu je včeraj potekalo svečano odprtje športnega igrišča in večnamenske površine za medgeneracijsko druženje, obenem pa so krajani obeležili tudi dan Krajevne skupnosti Talčji Vrh.

V sklopu projekta so obnovili ograjo in mreže za gole na športnem igrišču, večnamensko površino z igrali za vse generacije ob gasilskem domu Rožič Vrh, vodnjak ter spominsko obeležje. Celotna vrednost projekta znaša slabih 45 tisoč evrov, 80 odstotkov upravičenih stroškov (slabih 30 tisoč evrov) je prispeval evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja, partnerji v projektu pa so primaknili 15 tisočakov.

Vodilni partner v projektu je RIC Bela krajina, projektni partnerji pa PGD Rožič Vrh, ŠD Hribovec, KS Talčji Vrh in MB Grad Boštjan Majerle.

Izvedena investicijska vlaganja v ureditev športnega igrišča in večnamenskih površin bodo prispevala k privlačnosti vaškega okolja kot bivanjskega prostora in potenciala za razvoj drugih dejavnosti ter kvaliteti življenja na podeželju. S projektom bo obogatena tudi turistična ponudba tega območja.

Predsednik PGD Rožič Vrh Aleš Jerman je zbranim predstavil potek projekta, predsednica KS Talčji Vrh Sonja Fazlič pa je podrobno predstavila Krajevno skupnost Talčji Vrh in sodelujočim v projektu podelila zahvale za sodelovanje. Ob zaključnem dogodku z naslovom Povezujemo generacije in predajamo izročilo, je svet KS Talčji Vrh sprejel tudi sklep, da 13. maj postane dan Krajevne skupnosti Talčji Vrh.

Župan Andrej Kavšek je vse projektne partnerje pohvalil in poudaril, da so do rezultatov prišli predvsem s složnostjo in jasno začrtanim ciljem.

Po uradnem odprtju oz. prerezu traku, ki so se ga udeležili vsi projektni partnerji, se je druženje nadaljevalo ob dobrotah z žara, domačih piškotih in glasbi zasedbe Septim. Medgeneracijske družabne igre pa so takoj ob odprtju povezale tričlanske ekipe, ki so zajemale tri generacije.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj