Na vsebino

Poziv županji Občine Semič - prevzem odgovornosti

Poziv županji Občine Semič!

Spodaj podpisani občinski svetniki Občine Semič smo zgroženi nad izjavami in pozivi županje Polone Kambič k opuščanju ukrepov proti COVID 19. Obsojamo njene izjave, ki niso primerne v času, ko skoraj ni več na razpolago bolnišničnih postelj za bolnike, ko so nam s svojim strokovnim medicinskim kadrom na pomoč priskočile sosednje države in ko znanstvena in medicinska sfera opozarja na težko zdravstveno situacijo.

V teh težkih časih ni pomembno ali je zapisano v zakonu kako se moramo ravnati, pomembno je, da se čim bolj izolira virus, da je čim manj težkih bolezenskih potekov in smrti. Zelo pomembno je, da vsi zavestno ravnamo tako, da preprečimo širjenje virusa, da se zavedamo težke zdravstvene situacije in spoštujemo ukrepe, ki so nujni za zajezitev virusa. Spoštujmo navodila zdravnikov. Pomagajmo vsem potrebnim pomoči, pomagajmo starejšim, nebogljenim. S temi dejanji bomo pokazali pravo človečnost, spoštovanje do sočloveka in do njegove temeljne pravice, to je zdravje.

Ali pomagamo ponesrečencu v prometni nesreči, kljub temu, da nismo mi neposredno izpostavljeni boju za življenje ? Ali pa se bomo tudi takrat spraševali ali bo udeleženec umrl ali ne ? Zato moramo biti vsi odgovorni in soodgovorni ne samo zase, ampak za širšo skupnost.

Zato takšne izjave ne spadajo v našo skupnost, v Občino Semič.

Zahtevamo, da županja prevzame odgovornost za svoje izjave, da jih prekliče in se opraviči, ne samo občanom Občine Semič ampak vsem, ki so prizadeti zaradi njenih izjav.

Hvala vsem zdravstvenim delavcem v prvih in drugih vrstah, hvala vzgojno izobraževalnim in ostalim zavodom, hvala vsem, ki se trudijo, da ozaveščajo in osveščajo nas, da čimprej premagamo COVID.

Priponke

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj