Na vsebino

Prav vsi uspešni na maturi

Znani so rezultati letošnje mature. Generacija, katere srednješolska leta je v veliki meri zaznamovala epidemija covida-19, je svoj zrelostni izpit po oceni pristojnih dobro opravila, rezultati tako splošne kot poklicne mature pa so primerljivi s tistimi iz preteklih let, ugotavljajo pristojni.

Na Srednji šoli Črnomelj, kjer so danes podelili spričevala splošne mature, se lahko pohvalijo s 100-odstotnim uspehom. Prav vsi maturanti in maturantke 4. aG so namreč spomladanski rok mature opravili uspešno.

Dijake in dijakinje sta nagovorila ravnateljica SŠ Črnomelj Darja Bremec in črnomaljski podžupan Jaka Birkelbach, podelitve pa se je udeležila tudi semiška županja Polona Kambič. Maturantom in maturantkam so čestitali za dosežen uspeh in jim zaželeli veliko uspeha tudi na študijski poti.

Od skupno 5965 kandidatk in kandidatov, ki je na 82 slovenskih šolah v spomladanskem roku opravljalo splošno maturo, je bilo sicer uspešnih 91,6 odstotka. Na splošni maturi je vse točke doseglo 18 kandidatov.

Zlatih maturantov, ki so dobili spričevalo s pohvalo, ker so dosegli od 30 do 34 točk, je bilo na splošni maturi 316, lani 302. Med najboljšimi je bilo 194 deklet in 122 fantov, prihajajo pa z 48 različnih gimnazij. Vseh 34 točk pa je letos doseglo 18 kandidatov, kar je toliko kot lani. Med diamantnimi maturanti je 11 deklet in sedem fantov, prihajajo pa z 12 različnih šol.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj