Na vsebino

Pred semiškim martinovanjem ocenili vina

Društvo vinogradnikov Semič je v soboto pripravilo tradicionalno ocenjevanje mladih vin. V oceno so letos prejeli 342 vzorcev, kar je precej več kot lani, ko je spomladanska pozeba uničila velik del pridelka. Prispele vzorce mladih vin so ocenile tri komisije pod vodstvom Andreja Bajuka, Ivanke Badovinac in Jureta Štalcarja, ki so zaradi različnih napak zavrnile okrog 15 odstotkov prejetih vzorcev.

Naziv kletar leta, ki ga podeljujejo za najvišje povprečno število točk štirih ocenjenih vin, med katerimi morata biti metliška črnina in belokranjec PTP, je s povprečno oceno 17,49 prejela Vinska klet Lipec s Kala pri Semiču, ki se je tega prestižnega naziva veselila že lani.

Naziva šampion ocenjevanja pa so tokrat prejela Vina Murgelj iz Prečne pri Novem mestu. Njihov laški rizling – pozna trgatev je namreč prejel najvišjo oceno na ocenjevanju (18,03).

Kot je povedal predsednik Društva vinogradnikov Semič Ivan Bukovec so rezultati letošnjega ocenjevanja potrdili, da gre za odličen letnik, ki je tako količinsko kot po kakovosti presegel lanskega. Odlično so se na ocenjevanju odrezala predvsem bela vina.

Podelitev diplom, plaket in razglasitev vinarja leta bo potekala to soboto ob 18. uri v Vinoteki Semič v sklopu 15. Praznovanja jeseni in 35. Martinovanja.

Vse rezultate letošnjega ocenjevanja mladih vin v Semiču si lahko ogledate v spodnji priponki.

Priponke

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj