Na vsebino

Pregled dogodkov na območju PU Novo mesto med 28. 10. in 2. 11.

Simbolna fotografija
Simbolna fotografija

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 212 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 633 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 25 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Desetim kršiteljem cestnoprometnih predpisov so zasegli vozila in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 50-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahkih telesnih poškodb, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Intervenirali so zaradi nesreče pri delu, požarov, sprožitev signalno varnostnih naprav in najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev.

Nekaj podrobnosti iz Bele krajine:

Metliški policisti so 28. 10. v Gradacu zasegli avtomobil Volkswagen golf 23-letnemu kršitelju, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Med opravljanjem meritev hitrosti v Črnomlju, so policisti 29. 10. popoldne zaradi prekoračitve hitrosti ustavili voznika osebnega avtomobila Alfa romeo. Med postopkom so ugotovili, da 24-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom psihoaktivnih snovi so mu odredili hitri test, ki je potrdil prisotnost prepovedanih drog. Opravljanje strokovnega pregleda je kršitelj odklonil. Osebni avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V noči na 1. 11. je na Železničarski cesti v Črnomlju voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu izgubil oblast nad vozilom in trčil v kamnit steber. 19-letni povzročitelj nesreče, ki je voznik začetnik, je imel v litru izdihanega zraka 0,73 miligramov alkohola (1,52 g/kg). Voznik in 20-letni sopotnik sta se v nesreči lažje poškodovala.

V Metliki je med 30. 10. in 1. 11. neznanec skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Lastnico je oškodoval za 5000 evrov.

S strehe objekta v okolici Črnomlja so neznanci odtujili okoli 17 metrov bakrenih žlebov in lastnika oškodovali za 1000 evrov.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj