Na vsebino

Pregled uspešnega leta, plani in poklon SAZAS-u na zboru ŠTD Vinica

Za Športno turističnim društvom Vinica je še eno zelo uspešno leto, ki smo ga pregledali na včerajšnjem odlično obiskanem rednem letnem občnem zboru in začrtali plane za tekoče leto. Dobro delo in dobro vzdušje se pozna na izjemnem porastu članstva, ki se že kar bliža številu sto.

V minulem letu smo na razvedrilni urici gostili Andreja Šifrerja, organizirali osvežen ugankarski Pohod po Župančičevi poti, v pestrem dogajanju Poletja v Vinici smo uživali kar dva konca tedna, se prelevili v izletnike po Budimpešti, imeli kostanjev piknik, organizirali smo krajevni nogometni turnir vasi na prenovljenem igrišču, v katerega smo vložili skupaj več kot 300 ur prostovoljnega dela, dosegli zgodovinsko 2. mesto v Belokranjski malonogometni ligi in bili izredno uspešni na nogometnih turnirjih, uspešno pa nas je zastopala tudi odbojkarska ekipa ...

Tudi plani za prihodnje leto so podobni, če ne še večji, tako da bomo dodali še kresovanje, ter ponovno sodelovali v zanimivih projektih Mladinskega sveta Bele krajine, hkrati pa se trudili še izboljšati naše tradicionalne prireditve Razvedrilna urica, Pohod po Župančičevi poti in Poletje v Vinici.

Predstavniki gostov s katerimi odlično sodelujemo so pohvalili naše številno in predvsem zelo mlado in angažirano članstvo ter poudarili, da smo v časih vse večjih birokratskih ovir in večanja stroškov ter zapiranja turističnih društev, svetla izjema. Dokazujemo, da je vse možno z dobro voljo, pozitivno energijo in sodelovanjem (v našem primeru z lokalnimi podjetniki, KS Vinica, KUD Oton Župančič Vinica, MS Bele krajine, RIC Bela krajina, KBŠ, ŠD Kupa, PGD Vinica, KS Dragatuš ...).

V upanju, da se bomo letos pogosto srečevali, naj zaključimo s pesnitvijo našega člana Jožeta Rožmana:

Sazas naš, ki si v Ljubljani, država ti stoji ob strani, jemlješ nam naš denar, glasbene scene si vladar. Nihče ti nič ne more, ko zabavamo se do zore, ti pošiljaš nam račune, prazniš naše žepe pune, hvaljeni tvoji odvetniki nenasitni, da brez težav ostanemo neprofitni.

Vir: ŠTD Vinica

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
14
21
33
43
55
61
71
82
91
16
19
20
26
27
28
30
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj