Na vsebino

Prijeli tihotapca in migrante

Avto prijetega Gruzijca (foto: PU Novo mesto)
Avto prijetega Gruzijca (foto: PU Novo mesto)

Včeraj nekaj po 15. uri so policisti prejeli obvestilo o sumljivih osebah v okolici Stare Lipe. Na kraj je bilo takoj napotenih več policijskih patrulj in vodniki službenih psov. Med iskalno akcijo so na širšem območju izsledili in prijeli devet državljanov Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. V gozdu so našli tudi avtomobil avstrijskih registrskih oznak, kasneje pa prijeli še voznika, ki je skušal pobegniti.

Ugotovili so, da je 27-letni državljan Gruzije tujce z osebnim avtomobilom čakal na območju Slovenije in jih nameraval prepeljati v Italijo. Odvzeli so mu prostost, ga pridržali, predvidoma danes pa ga bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku.

Osem državljanov Pakistana bodo predali hrvaškim varnostnim organom, mladoletni Pakistanec, ki je potoval brez spremstva, pa je bil nameščen v center za tujce.

V dveh dneh enajst prijetih

Policisti so sicer v sredo in četrtek med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Semiča, Ponikev (Brežice), Javorovice, Orešja na Bizeljskem in v Brežicah izsledili ter prijeli štiri državljane Alžirije, tri državljane Egipta, dva državljana Sirije, državljana Iraka in državljana Ukrajine, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Vir: PU Novo mesto

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj