Na vsebino

Prijeli več kot 30 ilegalnih prebežnikov

Črnomaljski policisti so v bližini naselja Pribinci včeraj prijeli dvanajst državljanov Afganistana, ki so v Slovenijo prišli zven mejnih prehodov. Nekaj po drugi uri popoldne so jih pri Žuničih prijeli še deset. V noči iz ponedeljka na torek so pri Tribučah prav tako prijeli deset državljanov Afganistana. Postopki s tujci še niso zaključeni.

V prvih sedmih mesecih 40 odstotkov manj nezakonitih prehodov kot lani

Policija je v prvih sedmih mesecih obravnavala 4495 nezakonitih prehodov državne meje, kar je za dobrih 40 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani, ko jih je bilo 7577. Največ je bilo državljanov Afganistana, Pakistana in Bangladeša, ki predstavljajo polovico vseh, močno pa se je zmanjšalo število državljanov Pakistana, Maroka in Alžirije.

Kot ugotavljajo na policiji, je rast števila ilegalnih prehodov trenutno manjša od pričakovane, še naprej pa je med policijskimi upravami najbolj obremenjena koprska. Na območju novomeške policijske uprave so v prvih sedmih mesecih letošnjega leta obravnavali 788 ilegalnih prehodov državne meje, kar je 987 manj kot v enakem obdobju lani.

Ob tem se je letos zmanjšalo število migrantov, ki izrazijo namero podaje prošnje za mednarodno zaščito.

Vir: PU Novo mesto, STA

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj