Na vsebino

Prijeli tihotapca, ki sta prevažala deset tujcev

Metliški policisti so 30. marca nekaj po 12. uri v Drašičih kontrolirali voznika osebnega avtomobila Volkswagen passat nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 37-letni državljan Litve prevaža pet državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Istega dne v popoldanskih urah je na mejni prehod Metlika na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Volkswagen passat ukrajinskih registrskih oznak. 41-letni državljan Ukrajine je prevažal pet državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Državljanoma Litve in Ukrajine so odvzeli prostost in jima zasegli vozili. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so ju privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njiju odredil pripor. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Policisti so sicer med 29. marcem in 2. aprilom na območju Žuničev, Preloke in Miličev prijeli 28 državljanov Sirije, državljana Maroka in državljana Alžirije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj