Na vsebino

Prireditev ob 25-letnici stega Črnomelj 1

Včeraj je v Kulturnem domu Črnomelj potekala prireditev ob 25-letnici ustanovitve stega Črnomelj 1. Skavti so pripravili pester program in predstavili svoje aktivnosti v minulem četrt stoletju.

V skavtskem letu 2016/17 belokranjski skavti praznujejo 25- letnico ustanovitve stega Črnomelj 1. Vse se je začelo jeseni leta 1991, ko se je v Črnomlju zbrala skavtska skupina in začela spoznavati skavtsko življenje. Skavtstvo je hitro doseglo veliko mladih, ki so z veliko zagnanosti poskrbeli, da je bila poleti 1992 ustanovljena lokalna enota Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, steg Črnomelj 1. Kljub krajšem premoru, ko lokalna enota ni delovala, se je skavtski duh ohranil in se razširil na območje celotne Bele krajine.

Danes lokalna enota, steg Črnomelj 1, šteje skoraj 100 članov, ki so veseli, da lahko živijo skavtstvo, ki je bilo v Beli krajini zgrajeno pred 25 leti.

V znak zahvale in spoštovanja vseh skavtinj in skavtov, voditeljic in voditeljev, duhovnih asistentov, staršev in vseh ostalih, ki so kakor koli prispevali k delovanju in ohranjanju lokalne enote, so skavti letošnje skavtsko leto namenili praznovanju 25-letnice ustanovitve stega Črnomelj 1.

Na prireditvi so se s svojimi točkami predstavile vse skupine skavtov stega Črnomelj 1, prireditev so v sklopu dramske igre na temo »Noč na taboru« povezovali skavtski voditelji, posebej pa so nastopili tudi plesalec Brin Jugovič, pianist Blaž Pavlakovič, duet Manca Lovrin in Žan Majcen ter skavtski pevski zbor in bend. Prireditev so dodatno popestrili Dominik Sky, Martina Mravinec in Gašper Mihelič. Nekateri bivši voditelji (Boštjan Prijanovič, Ilija Vuk in Sabina Plut) ter duhovni asistent Peter Kokotec so v znak zahvale za posebne zasluge pri delovanju stega prejeli plakete stega.

Dvorana je bila polna obiskovalcev, med katerimi so bili tudi Mojca Čemas Stjepanovič, županja občine Črnomelj, Polona Kambič, županja občine Semič, Štefan Misja, podžupan občine Črnomelj, msgr. Andrej Glavan, novomeški škof, Tjaša Sušin, predstavnica izvršnega odbora Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, predstavniki belokranjskih mladinskih organizacij (KBŠ, MC Bit), belokranjski duhovniki, bivši skavti, skavti iz drugih slovenskih stegov, starši in ostali obiskovalci.

Skavti se zahvaljujejo vsem, ki ste jim izrekli čestitke ob njihovem jubileju in se udeležili prireditve, vsem donatorjem, ki ste jih kakorkoli podprli in medijem.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj