Na vsebino

Prireditev ob kulturnem dnevu v semiškem vrtcu

Kultura je pesem, ples in zgodba. Kultura je slika, nasmeh, je lepa beseda, spomin, spoštovanje, tradicija in druženje. V našem vrtcu se trudimo, da vse našteto združujemo in se vsakodnevno srečujemo s kulturo skozi različne dejavnosti. Prav poseben poudarek pa smo dali kulturnim dejavnostim v bližajočih se dneh ob slovenskem kulturnem prazniku – 8. februarju.

V dneh do prihajajočega slovenskega kulturnega praznika smo v našem vrtcu z vsakodnevnimi dejavnostmi in s prireditvijo počastili spomin na našega največjega pesnika, Franceta Prešerna. Otroci so se pod mentorstvom svojih vzgojiteljev izražali na vseh področjih. Z otroki smo se pogovarjali o državnim praznikih in spoznali državne simbole. Skozi igro smo z jezikom ter likovno in glasbeno umetnostjo spoznavali pesnika in njegova dela.

Na današnji dan smo v vrtcu obeležili s proslavo - 8. februar, Prešernov dan. Prisluhnili smo slovenski himni – Zdravljici. Obiskala nas je upokojena učiteljica in knjižničarka gospa Terezija Tomaževič. Skupaj z njo smo se spomnili na našega pesnika. Gospa Terezija nam je veliko povedala o našem pesniku dr. Francetu Prešernu, otrokom pa je tudi prebrala eno od njegovih, Povodnega moža.
Gospe Tereziji se vsi lepo zahvaljujemo za njen obisk in se veselimo naslednjega snidenja.

Vir: Vrtec Sonček Semič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj