Na vsebino

Promet ohromil prevrnjeni tovornjak s 40 biki

Foto: D.J.
Foto: D.J.

Metliški policisti so včeraj ob šesti uri zjutraj na cesti od Metlike proti Novemu mestu obravnavali prometno nesrečo tovornega vozila, ki je prevažalo živino. Po prvih ugotovitvah je 41-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v obcestno ograjo, nato pa izgubil oblast nad vozilom s priklopnikom, ki ga je začelo zanašati in se je prevrnilo na desni bok.

V priklopniku je bilo kar 40 bikov, težkih od 200 do 250 kilogramov. Prisotnosti alkohola niso ugotovili, vozniku pa so napisali plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti. V postopku so še ugotovili, da voznik ni imel predpisanega počitka, zato so uvedli postopek o prekršku še zoper delodajalca. Nekaj bikov nesreče ni preživelo, nekaj je bilo poškodovanih. Za živino so poskrbeli predstavniki uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je bil promet oviran več kot štiri ure.

Mejne zadeve in tujci

Policisti so obravnavali 235 državljanov tujih držav, ki so nezakonito prestopili notranjo mejo oziroma ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Tri so prijeli črnomaljski policisti pri Miličih, ostale pa so prijeli v Posavju. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj