Na vsebino

Promet, prometna varnost in ekologija

Mesec oktober smo med drugim v 1. razredu namenili prometu in prometni varnosti kar smo povezali z ekologijo.

V šoli smo spoznali pravljico FLUPI IN ZRAK, s pomočjo katere smo razvijali odgovoren odnos do okolja. Flupi je prijazna živalica, leti kot ptič in plava kot riba. V zgodbici leti po zraku in se zaleti zaradi oblaka dima v tovarniški dimnik. V knjigi smo izvedeli zakaj je zrak onesnažen in kaj lahko naredimo, da to spremenimo.

S tem namenom smo v okviru projekta Ekošola, MISIJA: ZELENI KORAKI, raziskovali, kako prihajajo učenci v šolo in se ob tem naučili katera prevozna sredstva poznamo. Pogovorili smo se o okolju prijaznejših prevoznih sredstvih. Izdelali smo plakat na katerega so učenci vsak dan v enem tednu nalepili grafično oznako načina njihovega prihoda v šolo.

Pri pouku smo po opazovanju izdelali prometne znake in lepljenke - trganke z motivom OKOLJU PRIJAZNO PROMETNO SREDSTVO in SEMAFOR.

V sredo, 18.10.2018, nas je obiskal policist gospod Matjaž Vidmar. Po pogovoru o varnosti otrok v prometu, smo se odpravili na sprehod po bližnji okolici šole. Urili smo se v varni hoji po pločniku in pravilnem prečkanju ceste na prehodu za pešce.

Obljubili smo si, da bomo v prometu ravnali varno in previdno.

Več fotografij najdete na spletni strani šole (klik na vir spodaj).

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj