Na vsebino

Lidija Gornik iz Črnomlja Naj prostovoljka!

Včeraj je Mladinski svet Slovenije pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja izvedel zaključno prireditev natečaja Prostovoljec leta 2015, na kateri so razglasili najboljše prostovoljce in prostovoljske projekte za leto 2015. V natečaj Prostovoljec leta je letos prispelo 220 prijav.

Podelili so naziva Naj prostovoljec in Naj prostovoljka v treh starostnih skupinah, naziv Naj prostovoljski projekt, naziv Naj mladinska voditeljica in Naj mladinski projekt, priznanje za mednarodno prostovoljstvo in tri priznanja za posebne dosežke v prostovoljstvu.

V starostni skupini nad 30 let je prejela naziv Naj prostovoljka Lidija Gornik iz Črnomlja na predlog Marije Gornik, in sicer za umetniško in ustvarjalno udejstvovanje, s katerim je pripomogla pri oživljanju starega mestnega jedra v Črnomlju in prispevala k slikovitosti in odmevnosti prireditev v lokalnem okolju. V sodelovanju z Natašo Fir Čečura preko KUD Laterna nadaljuje s projektnimi postavitvami tematskih izložb v zapuščenih mestnih stavbah.

Gre za tradicionalno prireditev, ki jo je Mladinski svet Slovenije izvedel že štirinajstič zapovrstjo.

Vir: Mladinski svet Slovenije
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj