Na vsebino

Prvi dan srečanja Erasmus+ projekta

Za nami je pester, prvi dan srečanja v okviru mednarodnega Erasmus+ projekta "Capitalizing on Local Intangible Cultural Heritage around Europe"(CLICHE), ki ga od 4. do 8. novembra gostimo na Srednji šoli Črnomelj.
13 dijakov iz Grčije, Cipra, Bolgarije, Estonije in Litve se je v dopoldanskem času pridružilo našim dijakom pri pouku ekonomije, umetnostne zgodovine in glasbe. V športni dvorani so se preizkusili v skupinskih igrah in v igranju frisbija. Po kosilu so se kljub vremenu odpravili na potep po Črnomlju in s pomočjo aplikacije Actionbound reševali izzive.

Sodelujoči učitelji v projektu so se medtem srečali z ravnateljico in spoznali značilnosti delovanja slovenskih srednjih šol, si ogledali šolo in šolske delavnice. Izmenjali so si tudi izkušnje glede vključevanja nesnovne kulturne dediščine v šolski kurikulum ter zaključili z načrtovanjem dela v drugem letu projekta. V popoldanskem času pa smo se vsi skupaj preizkusili v izdelovanju belokranjskih pisanic, ki bodo zgodbo belokranjske nesnovne kulturne dediščine ponesle v svet.

Vir: Srednja šola Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
14
21
33
43
55
61
71
82
91
16
19
20
26
27
28
30
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj