Na vsebino

Prvi primer okužbe tudi v Metliki

Danes so potrdili še osmi primer okužbe z novim koronavirusom v naši državi. Kot je za MMC potrdila direktorica metliškega zdravstvenega doma Duška Vukšinič, gre za enega izmed njihovih zdravnikov splošne medicine, ki je bil pred kratkim na potovanju v tujini, domov pa se je vračal čez Italijo. Včeraj naj bi se slabo počutil in zato ostal doma, pred tem pa je bil v zdravstvenem domu, kjer je prišel v stik s tamkajšnjimi zaposlenimi in pacienti. Trenutno poteka iskanje kontaktov, ki jih je po zadnjih informacijah ministra za zdravje Aleša Šabedra bilo nekaj čez 40, med drugim je bil v stiku z večino osebja v zdravstvenem domu. Njih in bolnike bodo testirali in v primeru pozitivnega rezultata tudi izolirali.

Ministrstvo za zunanje zadeve je izdalo obvestilo, da zaradi novega koronavirusa odsvetujejo vsa potovanja v severno Italijo. Hkrati odsvetujejo tudi vsa nenujna potovanja v preostale dele države.

Novinarka RTV SLovenija Špela Lobe je za televiziji poročala sledeče: TUKAJ.

Zaradi primera okužbe bo ZD Metlika preventivno do nadaljnjega sprejemal le nujne primere.

Vir: MMC RTV SLO

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj